Door op een creatieve manier stenen te verwerken in je tuin kun je een unieke uitstraling creëren. Je kunt er afscheidingen mee creëren, als ook glooiing. Denk eens aan deze manieren wanneer je met je tuin aan de slag gaat.

Varieer in omvang

Door te variëren in de grootte van de stenen kun je een heel natuurlijke uitstraling nabootsen. Tussen de verschillende stenen kun je dan planten of bloemen planten, zodat het net een wilde tuin lijkt.

Zorg voor hoogteverschillen

In Nederland komen natuurlijke verhogingen in de tuin nauwelijks voor. Vandaar dat het kunstmatig creëren van een glooiing erg leuk kan staan. Het creëert een unieke look in de tuin. De hoogte kun je het beste zelf bepalen.

Maak een ontwerp

Pak van tevoren een stuk papier en zet je ontwerp erop. Zo krijg je een beter beeld van het resultaat en het scheelt een boel gesjouw met de stenen. Vooral grotere stenen verplaats je het liefst maar één keer. Voor een natuurlijke resultaat kun je stenen willekeurig plaatsen, meer rechtlijnig leggen van stenen zorgt voor een kunstmatig ogende tuin.

Kies de juiste planten

Bij de uitstraling van een tuin gaat het om het totaal. Stenen kun je in vele soorten, maten en kleuren kiezen en dat geldt ook voor bloemen en planten. Bedenk dan ook van tevoren of bepaalde combinaties matchen, je kunt voor contrasterende of juist complementaire kleuren gaan. Houd ook rekening met schaduw, als je met stapelstenen een soort muurtje wilt creëren zullen de planten ernaast een deel van de dag geen zon krijgen.

Kies een grondsoort

Vooral zware stenen hebben een goede ondergrond nodig. Tegelijkertijd kun je ook een natuurlijk effect creëren door bijvoorbeeld zand rondom de stenen te gebruiken. Je bent niet per se afhankelijk van de grond in je tuin, uiteraard kun je nieuwe grondsoorten toevoegen.