Waarschijnlijk ben je wel eens in een spa geweest. In een spa hangt altijd een hele serene en rustige vibe, waar je bijna spontaan al relaxt van wordt. Daarnaast ziet de tuin er ook altijd zo fantastisch zen uit. Je kunt van je eigen tuin makkelijk een wellness tuin maken met onze tips! Lees snel verder.

Buitenzwembad

Bij een wellness tuin hoort een zwembad en/of een jacuzzi. Zo kun je lekker even ontspannen dobberen of chillen in het water. Laat een buitenzwembad aanleggen door de professionals van ambiance-wellness.nl. Om nog meer sfeer aan het buitenzwembad te geven raden we aan een mooie houten vlonder om of langs het zwembad te laten maken. 

Sauna

Mocht je voldoende ruimte in je tuin hebben en het lekker vinden om zo nu en dan de sauna in te gaan, creëer je eenvoudig je eigen sauna in de tuin! Zo kun je je spieren en je mind al helemaal ontspannen. Hier kun je het hele jaar lang van genieten!

Verlichting

Vooral als het ’s avonds donker is, is het heel handig en sfeervol om verlichting aan te zetten. Door spots in je tuin, aan bijvoorbeeld je schuur of schutting geven enorm veel sfeer. Ook lampen langs het looppad is altijd goed.  

Loungehoek met een loungeset

In de tuin, pardon zentuin dien je ook lekker te kunnen zitten of in het zonnetje te kunnen liggen. Daarom mag een grote tuinset met zachte kussens niet ontbreken. Zet hier een mooi klein buitentafeltje bij en je hebt meteen een plek om al je snacks en je drankjes op te zetten. 

Planten

In een tuin horen planten. Kies mooie tropische planten uit, dien je doen denken aan verschillende vakantiebestemmingen of die je hebt gezien in de spa. Plant bijvoorbeeld bamboe en een dwergwaaierpalm.