Tuincentrum westerlaken

Tips om niet verdwaald te raken in het tuincentrum

Tips om niet verdwaald te raken in het tuincentrum

Geplaatst op

Het tuincentrum kan voor sommigen aanvoelen als een jungle waar je gauw verdwaald raakt. Er zijn weinig winkels die groter zijn dan tuincentra. Gelukkig voor jou, zijn wij er om je wat tips te geven, zodat je zonder zorgen je spulletjes weet te vinden en weer aan de gang kan gaan. 

Maak een plan voor de tuin

Onze belangrijkste tip is om voordat je naar het tuincentrum gaat eerst een plan te maken van wat je wilt bereiken in de tuin. Maak daarom altijd een lijstje van de spullen die je nodig hebt. Het is erg vervelend om bij thuiskomst erachter te komen dat je wat spullen bent vergeten. 

De logica van een tuincentrum

Tuincentra zijn erg groot, maar zijn wel altijd op dezelfde manier ingedeeld. Je hebt verschillende secties en elke sectie loopt logisch in de andere over. Als je bijvoorbeeld bij de planten bent, zal de volgende sectie potgrond en gereedschap bevatten. Ben je op zoek naar dingen voor het huisdier of ben je op zoek naar vissen? Dan moet je weer in een heel andere sectie zijn. Raak daarom niet in paniek, maar houd dit in je achterhoofd. 

Grondstoffen

Pas als je in een tuincentrum voor het schap met potgrond staat, begrijp je pas hoeveel soorten grond er eigenlijk zijn. De grondzakken hebben allemaal een ander doel of een andere zuurgraad. Dat komt omdat sommige planten speciale voeding nodig hebben om te kunnen leven. Hetzelfde geldt voor zand. Je hebt bijvoorbeeld ophoopzand, metselzand, voegzand, vloerzand, kalkmortel en zilverzand. De onervaren klusser denkt misschien “zand is zand”. Je kunt je hier lelijk in vergissen. Onze tip is om bij twijfel gewoon de verkopers of het internet aan te schieten.  Ook vind je in een tuincentrum verschillende soorten grondstoffen en steentjes. Bij sommige tuincentra kun je zelfs gravel vinden. Gravel is gemalen puin en dakpannen en wordt vaak gebruikt voor tennisbanen. De gravel tennisbaan is samen met kunstgras het populairst in Nederland.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden