Tuincentrum westerlaken

Tover je eenvoudige achtertuin om tot een landelijke tuin

bollenkisten

Tover je eenvoudige achtertuin om tot een landelijke tuin

Geplaatst op

We leven in een wereld waarin ons dagelijks leven wordt gestuurd en bestuurd door technologie en digitale informatie. We werken op een kantoor en ontspannen thuis voor de TV. We zien nog maar weinig van het landelijke leven wat velen eigenlijk stiekem best wel een leuke sfeer vinden hebben. Je wil in je woning misschien graag al het comfort van de moderne technologisch ontwikkelde wereld hebben, maar in je tuin kun je nog fijn aan de slag met bloemen, planten, kippen en meer. Wil je weten hoe je eenvoudige achtertuin kunt omtoveren tot een echte landelijke tuin? Lees dan gauw verder!

Veel groen

Het spreekt misschien voor zich, maar als je een landelijke en agrarische indruk wilt krijgen van je tuin, dan heb je veel groen nodig. Je zult dus een aantal grote terrastegels moeten verwijderen om een mooi gazonnetje te plaatsen en een schutting voorzien van mooie struiken en bomen. Coniferen zijn misschien het eerste waar je aan denkt, maar deze bomen geven minder het landelijke gevoel dan bijvoorbeeld een rij prunussen of berken.

Dieren in de tuin

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar het hebben van wat flora én fauna in je achtertuin, zal echt wonderen doen voor de uitstraling en de sfeer van de tuin. Het kan dus geen kwaad om bijvoorbeeld een kleine vijver te (laten) plaatsen of om een paar kippen te nemen. Mocht je dit teveel werk vinden, dan kun je ook proberen om meer vogeltjes naar je tuin te lokken door lekker eten en veilige verstopplekjes aan te maken.

Accessoires

Sommige tuinen vallen of staan met voldoende accessoires. Dit kun je ook met een landelijke tuin voor elkaar krijgen. Het is hierbij wel belangrijk dat de accessoires herinneringen oproepen en dat het lijkt alsof deze accessoires ook nog gebruikt worden voor het werk op het land. Denk bijvoorbeeld aan een kruiwagen of een bollenkist.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden