Tuincentrum westerlaken

Wat is onze favoriete schutting?

Wat is onze favoriete schutting?

Geplaatst op

We hebben allemaal zin om in de zomer in de tuin te zitten. Dan is het wel belangrijk dat dit ook kan met behoud van je privacy. Daarvoor (onder andere) hebben we de schutting verzonnen. Natuurlijk stamt de schutting af van het hekwerk dat al vele eeuwen dienst doet om een bepaald gebied te beveiligen. In deze blog vertellen we wat onze favoriete schutting is. Daarbij noemen we enkele veiligheidstips. 

Een schutting voor vele jaren

Er is een bepaalde schutting die ons erg enthousiast maakt. Eentje die vele jaren mee gaat en maar weinig onderhoud nodig heeft. We hebben het dan over een betonnen schutting. De mogelijkheden voor wat betreft deze schutting vind je gemakkelijk via https://www.betonnenschutting.com/

De betonnen schutting is geschikt om vele jaren mee te gaan. Dit komt omdat deze zijn stevigheid haalt uit betonnen palen die in de grond geslagen worden. In tegenstelling tot de houtenpalen van een houtenschuttting, zullen die van de betonschutting niet in de aarde vergaan. 

Stevigheid

Hoe hard het ook waait, een betonschutting gaat niet zo snel om. Dat is erg prettig, want zo heb je niet om de haverklap te maken met herstelwerkzaamheden. Het kost nogal wat tijd en geld om hier steeds maar mee aan de gang te moeten. Daarom raden we je sterk aan om te gaan voor een betonnen schutting. De palen zijn dan van beton, terwijl de planken van hout zijn. 

Een schutting zorgt ervoor dat mensen niet zomaar de tuin in kunnen kijken. Erg fijn als je tuin bijvoorbeeld aan een fietspad grenst. Ook buren zullen niet snel een nieuwsgierige blik in je tuin kunnen werpen. En dat is fijn. 

Extra tuinveiligheid

Om extra veiligheid te garanderen in je tuin raden we je aan om op de schutting spikes te zetten. Dieren gaan er dan ook niet op zitten en je zult minder tot geen last hebben van katten in je tuin. Erg fijn als je bijvoorbeeld een vogelhuisje hebt en de vogels wilt beschermen tegen het spinnende gevaar. 

Om inbrekers buiten de deur te houden raden we je aan om te gaan voor een camerasysteem. Zo is het mogelijk om hen af te schrikken en direct vast te leggen. Voor de ramen en deuren kun je een rolluikensysteem kopen. Daar komen ze echt niet zomaar doorheen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden