Een gietvloer is een prachtige naadloze vloer, die binnen in je huis of (bedrijfs)pand fantastisch staat. Daarnaast is deze vloer erg onderhoudsvriendelijk, omdat je niet te maken hebt met naden waar vuil in kan komen. Veel mensen vragen zich daarom ook af of een gietvloer ook gelegd kan worden in de tuin. Als je zoekt op internet zie je verschillende antwoorden. Je ziet zowel ja als nee terug. Ondanks dat je theoretisch gezien de vloer kan gieten waar je wilt, raden wij het sterk af. Een gietvloer hoort niet in de tuin, maar gewoon binnenshuis, in een schuur en/of in een garage. 

De vloer is gemaakt en ontwikkeld voor binnen

De allereerste reden waarom je een gietvloer niet in je tuin moet gebruiken is omdat een gietvloer net als een vloer van laminaat of pvc speciaal ontwikkeld is voor binnen. Hierbij is er rekening gehouden met wat de vloer moet verdragen in huis. 

Een gietvloer kan niet tegen de weersinvloeden

Ondanks dat een gietvloer een mega sterke vloer is en deze wel tegen een stootje kan is hij niet geschikt om voor een lange tijd blootgesteld te worden aan alle weersinvloeden. De vloer is vloeistofdicht, maar is niet geschikt om altijd te worden blootgesteld aan vocht, regen, sneeuw en hagel. Hier kan de gietvloer door beschadigen. Daarnaast is erg felle zon of sterke vorst funest voor je gietvloer, dit zorgt voor scheuren. 

Je zou het perfecte weer nodig hebben tijdens het aanbrengen

Een gietvloer wordt aangebracht in laagjes. Elk laagje heeft een eigen droogtijd. Tijdens het gieten van de vloer en het drogen zou het buiten perfect weer moeten zijn, om de vloer mooi en goed uit te laten harden. Ook tijdens het aanbrengen moet de ruimte droog en schoon zijn. Buiten is het helaas nooit helemaal droog en schoon, door vocht, stof, zand en vuil. Daarnaast weet je – vooral in Nederland niet – wanneer het weer perfect is en blijft. 

De vloer beschadigt snel

Door alle steentjes, stof, vuil en andere kleine materialen die buiten ronddwalen kan de vloer snel beschadigen. Bij zo´n prachtige vloer wil je dit natuurlijk niet.