Tuincentrum westerlaken

Wat zijn de voordelen van een PVC-vloer?

Wat zijn de voordelen van een PVC-vloer?

Geplaatst op

Het zal vast niet als een verrassing komen dat veel mensen een PVC-vloer in hun tuinhuis laten leggen. Wel is het dan zaak het tuinhuis goed te isoleren, zodat er geen vochtschade op zal treden. We blijven je informeren met goede tips, zodat jij de inspiratie kan blijven genieten!

Als je in de winkel bent voor een nieuwe vloer, voelt je je misschien overweldigd – met zoveel soorten vloeren om uit te kiezen, hoe kies je dan de optie die past bij je levensstijl en je huis? PVC-vloeren worden snel een favoriet onder huiseigenaren om een heleboel redenen. We nemen ze hieronder met je door. Lees snel door waarom de pvc vloeren zo populair zijn. 

De voordelen van de PVC-vloer

Veel mensen zijn dol op de PVC-vloer. Dit is natuurlijk niet zonder reden. We nemen ze hieronder even met je door. We onderscheiden een aantal voordelen van de PVC-vloer, denk aan: 

  • Waterdicht. PVC kan overal worden gebruikt, maar ze zijn vooral ideaal voor kamers zoals keukens, badkamers en kelders. 
  • Realistische vormgeving. Misschien wel een van de grootste aantrekkingskracht van PVC heeft vele verschijningsvormen; de patronen, kleuren en texturen die worden gebruikt om PVC te maken zijn uiterst authentiek en geven je vloer de uitstraling van het echte werk.
  • Gemakkelijk te onderhouden. Gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Zoals bij elk type vloerbedekking moet de PVC af en toe worden gereinigd. Dit is vooral waar als het wordt gebruikt in een gebied met veel verkeer – maar gelukkig zijn ze gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Om je PVC er nieuw uit te laten zien, gebruik je een bezem, stofzuiger of microvezelveger voor een snelle schoonmaakbeurt. Voor een diepere reiniging zijn een vochtige dweil en een milde reiniger voldoende om de klus te klaren. 

PVC-vloer in de tuinhuis

Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen verbonden met een PVC-vloer, denk daarbij aan: 

  • Uiterst duurzaam. PVC-vloeren zijn gemaakt om op te leven. Het is niet gemakkelijk te krassen, inkepingen of vlekken te maken, wat het kind- en huisdiervriendelijk maakt. PVC duurzame kwaliteiten stellen je in staat om het vrijwel overal in je huis te installeren.

Voldoende variatie. Van hout tot marmer, steen, decoratieve tegel, parket, scheepsbodem en beton, je keuzemogelijkheden voor de vloer zijn vrijwel onbeperkt. Het is met een PVC-vloer heel gemakkelijk een vloer te vinden die past bij de stijl woninginrichting.

Gerelateerde berichten

Stenen tuin

Waar moet je op letten bij een tuin bestraten?

Je voor- of achtertuin is een belangrijk onderdeel van je woning. Voor sommige mensen is er niets prettiger dan in de zomer buiten in de tuin te...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden