Tuincentrum westerlaken

Zelf je mediterraanse tuin ontwerpen: inspirerende ideeën

palmbomen

Zelf je mediterraanse tuin ontwerpen: inspirerende ideeën

Geplaatst op

Wie wil er in zijn eigen tuin niet het gevoel hebben op vakantie te zijn? Er zal niemand zijn die daar ‘ja’ op antwoord. Daarom hebben we in deze blog een aantal mooie voorbeelden voor je onder elkaar gezet. Een van de leukste “dingen” waarmee je een mediterraanse tuin kunt maken, zijn de onmisbare sfeermakers: palmbomen. Kijk snel verder voor nog meer mooie voorbeelden.

Het zonnetje in de polder

Wanneer het zonnetje in de polder doorbreekt worden de Nederlanders vrolijk. Dan heerst er een gevoel van optimisme: het zomerseizoen zit er weer aan te komen. Daarin hoeven we niet ver te reizen om een mediterraanse sfeer te kunnen ervaren. Je kunt deze sfeer oproepen door eenvoudig een palmbomen in je tuin te zetten. We bedoelen ermee dat je ze het beste in potten kunt zetten, dan kun je ze wanneer het weer kouder wordt binnenzetten. Er zijn een aantal soorten die de winter kunnen overleven. We raden je aan om een expert je te laten informeren over welke soorten hiervoor geschikt zijn en wat de kosten daarvan bedragen.

Pergola

Een pergola vormt het centrum van de mediterraanse tuin. Je kunt er lekker zitten met familie en vrienden. Op deze manier geniet je meer van je zomertuin. Mensen vinden het ook erg fijn om bij je in de tuin te komen zitten. Een pergola beschermt namelijk heel goed tegen de zon en regen (we hebben nog wel eens een natte zomer in Nederland).

Terras

In combinatie met een pergola is een terras heel prettig. De plek om een BBQ te houden, dat zorgt voor veel plezier. In je vrije tijd wil je zo veel mogelijk genieten en laat het terras nu net de juiste plek daarvoor zijn.

Tuinhuis

Als er een element in de mediterraanse tuin een bepalende rol heeft, dan is het wel een tuinhuis. Je kunt het multifunctioneel in zetten en daar heb je veel profijt van. Gebruik het als:

  • Opbergruimte voor tuinspullen
  • Opnamestudio voor muziek of als atelier
  • Als speelplaats voor de kinderen

Decoratieve elementen

In een mediterraanse tuin vinden we doorgaans veel natuurstenen en hout. Een natuurlijke look die vooral wordt bepaald door de gebruikte materialen. Dan waan je je echt in Frankrijk of Spanje!

Meer lezen?

Op onze site leer je meer over onze partners en wat ze voor je kunnen betekenen. Hoe richt je een veranda met blokhut in? Check het allemaal op onze inspiratie site!

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden