Het is een heerlijke tijd, de zomer. Mensen komen naar buiten, kunnen uiteindelijk hun huizen weer verlaten nu de zon weer schijnt. De tuin is dan niet zonder reden een geliefde plek om de vrije tijd door te brengen. Het is verstandig om op tijd te beginnen met de tuin inrichten, dan weet je zeker dat je in de warme periode van het jaar optimaal kunt genieten. Een tuin inrichten is een creatieve onderneming met een mooi vooruitzicht. Veel mensen vinden een veranda erg mooi, omdat je daar lekker onder kunt zitten, ook wanneer het regent kun je dan in de tuin zitten. Een veranda valt heel goed te combineren met een blokhut. In deze blog lees je meer over de blokhut met veranda als ideale toevoeging aan je zomertuin.

Een blokhut om van te genieten

Een zomertuin is om van te genieten en dat kan extra leuk met een veranda. Wanneer je de veranda combineert met een blokhut gaat het niveau van genieten in je tuin direct met tien punten omhoog. Hoe dat kan? Natuurlijk weten we van een veranda dat het een centrum in de tuin vormt: familie en vrienden zitten er onder en kunnen ook wanneer het regent gewoon buiten blijven zitten. Niet alleen beschermt de veranda tegen regen, ook vind je hier de noodzakelijke beschutting wanneer de zon sterk schijnt. Een blokhut met veranda biedt extra fun, want zo’n blokhut geeft je echt het gevoel een beetje op vakantie te zijn, en dat in je eigen tuin! Je denk misschien dat een blokhut basic is (dat kan ook wel), maar er bestaan ook blokhutten die vrij luxe ingericht zijn. Een blokhut met veranda heeft meer weg van een vakantiehuisje dan van de overlevingshut waar we toch vaak aan denken als we het over z’n bouwwerk hebben.

Functies van de blokhut

De ene blokhut is de andere niet. Je kunt veel functies aan zo’n hut geven. We nemen er hieronder drie met je door.

·        Logeerkamer

Een kind dat studeert wil graag slapen in een eigen kamer. De blokhut is een klein huisje dat veel privacy geeft. De hut kan dienst doen als overgangsplek, bijvoorbeeld in het eerste studiejaar, om te wennen aan het op kamers gaan later.

·        Studio

Isoleer de blokhut zodat deze geluidsdicht is en je hebt een gedegen muziekstudio te pakken. Ben je meer van de visuele kunsten, dan is de blok hut ook ideaal om in te richten als kunstatelier. Zorg wel dat het licht goed is. Een raam op het noorden is volgens veel schilders ideaal. Om in de avond goed te kunnen schilderen, kun je gebruik maken van speciale daglichtlampen.

·        Buitenbar

Buiten recreëren is relaxt, zeker als er een buitenbar is. De blokhut kan zo worden ingericht dat het bouwwerk het centrum vormt van de zomerse BBQ´s die je in je tuin gaat houden. Onder de veranda is het goed toeven. Een of twee koelkasten in de blokhut en eventueel een biertap zijn praktisch voor dit doel. Zorg ook voor een geluidsinstallatie. We hebben het steeds over de tuin achter het huis gehad, maar je zou ook een blokhut kunnen zetten op een meer afgelegen plek, in een tuintjescomplex bijvoorbeeld, op deze manier heb je minder te maken met eventuele buren die klagen over muziek. Maar als je ze uitnodigt, dan kunnen ze gewoon meedoen en dan is er geen vuiltje aan de lucht.

Tal van opties

Er zijn nog tal van opties waarvoor jij de blokhut met veranda kunt gebruiken. Zet je creativiteit maar eens flink aan het werk.

Meer lezen?

Op onze site vind je tal van interessante blogs waarmee jij je tuin op een schitterende manier kunt inrichten. Bijvoorbeeld hoe je een meditatietuin kunt inrichten of hoe je je terras relaxt kunt maken met meubels gemaakt van europallets.