Als je thuis de ruimte hebt in je achtertuin voor een terras, wil je dat natuurlijk zo goed mogelijk aankleden en er maximaal van kunnen profiteren. Hoewel het begint met het juiste meubilair en andere faciliteiten zoals een heater om er ook als het koud is te kunnen zitten, is een terras pas af met de juiste terrasverlichting. Net als bij zoveel andere ruimtes in je woning, voegt de verlichting enorm veel toe aan de uitstraling van je hele terras. In deze blog kijken we naar vijf verlichtingsideeën die je zelf ook kunt toepassen! Van eenvoudige lampenkettingen tot design terrasverlichting.

Verlichting in de traptreden

Sommige terrassen liggen iets hoger of juist lager dan de vloer van de tuin. Een van de eerste verlichtingstips die daarbij van toepassing is, is het plaatsen van lampen in de treden. Naast dat het niet te schreeuwerig is, zorgt het voor extra zichtbaarheid van de treden. Dit maakt het veiliger in de avonduren als het al donker is.

Lichtsnoeren ophangen

Wie zegt dat lichtsnoeren met Ledlampen alleen geschikt zijn voor kerstmis? Hoewel ze tijdens de feestdagen enorm populair zijn, in allerlei soorten en maten, zijn lichtsnoeren altijd een aanwinst voor ieder terras. Je kunt het simpel houden met standaard verlichting die je bijvoorbeeld om paal wikkelt bij een overdekt terras. Daarnaast kun je met ledlampen in verschillende kleuren altijd een feestelijke sfeer creëren of zelfs lampen uitkiezen die van kleur kunnen veranderen.

Verlichting onder een tafelblad

Een terras heeft naast goede stoelen vaak een mooie tafel. Een ideale manier om je terras op een subtielere manier te verlichten is middels spots of led strips onder het tafelblad. Zeker als je een groot terras hebt met een buitenkeuken is het verstandig om de onderkant van het aanrecht te verlichten.

Kubusverlichting

Een trend die we steeds meer zien in de design terrasverlichting is kubusverlichting. Zoals de naam al doet vermoeden zijn het kubusvormige terraslampen. Het mooie van dergelijke lampen is dat ze in verschillende kleuren leverbaar zijn én dienst doen als zitmeubel. Zorg wel dat je lampen van goede kwaliteit hebt, die dus tegen een stootje kunnen.

Lantaarns

Door middel van een sierlijke lantaarn kun je naast je terras verlichten ook meteen een stukje uitstraling creëren. Je kunt daarbij natuurlijk ook kiezen voor een kaars in plaats van een lamp. Dit zijn over het algemeen goedkopere oplossingen en sfeervolle toevoegingen aan ieder terras!