Tuincentrum westerlaken

Meditatietuin maken is gemakkelijk met siergrind

zentuin siergrind

Meditatietuin maken is gemakkelijk met siergrind

Geplaatst op

We willen allemaal graag ontspannen. In onze hectische samenleving kan dat soms moeilijk zijn. Dan helpt het wanneer je een tuin kunt aanleggen met designelementen waar je rustig van wordt. In een meditatie- of zentuin, waar siergrind vaak de basis van vormt, vind je een oase van kalmte in een woelige zee van opvattingen, taken en verantwoordelijkheden. Leer meer over de meditatietuin in deze blog.

Rustige plek

Meditatie is in het Westen niet meer weg te denken. Overal springen de Yoga- en Zencentra als paddenstoelen uit de grond. Maar als dit niet helemaal jouw ding is, zo met een groep of omdat je er simpelweg na je werk geen tijd voor hebt, dan kun je ook een rustige plek maken in een andere stijl.

Waar bestaat de mediatietuin uit?

Meestal is er in de mediatietuin een centrale plek te vinden waarin je rustig kunt zitten, bijvoorbeeld op een bankje onder de bomen. Dit is een plek waar jij je gedachten rustig kunt aanschouwen, ze op laat komen en ze ook weer weg mag laten gaan. Deze golven van gedachten, zoals het water van zee op het strand spoelt, zijn een doorlopend proces dat soms vrij hectisch en chaotisch kan zijn. Om het water van de zee van gedachten weer rimpelloos te krijgen, is een dagelijkse meditatieve oefening voor veel mensen een uitkomst. Deze oefening kun je goed doen in een decor dat helemaal gericht is op een dagelijkse meditatie.

Enkele designelementen die we vaak in een meditatietuin tegenkomen:

  • Een vijver
  • Grote stenen, rotspartij
  • Siergrind
  • Beperkte begroeiing, bijvoorbeeld bamboe
  • Eventueel een Aziatische stijl

Een mediatietuin is een zeer persoonlijke aangelegenheid en het design hangt dus af van je smaak. Je hoeft geen zentuin aan te leggen, hoewel dit wel een populair ontwerp is. In principe kun je elke willekeurige tuinstijl nemen, want het is vooral een levenshouding die speelt bij de meditatietuin. Wanneer je mediatie voor ogen hebt, zul je daar in elke stijl een geschikte plek voor in de tuin kunnen realiseren.

Conclusie

Een nieuwe manier om de hectiek het hoofd te bieden is het mediteren in een meditatietuin. Op deze manier zul je meer ontspannen aan de slag kunnen gaan en sterker in je schoenen staan. Op het wereldwijde web vind je veel oefeningen die je kunt doen. Mediatie is geen geloof, het is een denktechniek waar je baad bij kunt hebben.

Meer ontdekken

Op onze site bieden we je verrassende blogs over leven en lifestyle. Hoe richt je je terras mooi in met europallets? En hoe maak je je eigen grindtegel? Je ontdekt het op onze site!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden