Tuincentrum westerlaken

Hoe maak je je eigen grindtegel?

grindtegel

Hoe maak je je eigen grindtegel?

Geplaatst op

Het maken van je eigen grindtegels is een goede manier om elke tuin uniek te maken. Een van de beste eigenschappen van grindtegels is dat ze allemaal uniek zijn en natuurlijke materialen zijn. Het allereerste wat je moet doen als je ze zelf zou willen maken, is om kiezels te vinden. Je kunt overal kiezels vinden, hoewel de gemakkelijkste plaats het strand zal zijn. Verzamel een grote verscheidenheid van verschillende maten, afwerkingen en kleuren van kiezelstenen.

Polijsten kiezels

Afhankelijk van het uiterlijk van de kiezelstenen, zal je ze misschien willen oppoetsen. Je kunt dit met de hand doen, of je kunt gebruik maken van een polijstmachine. Veel fossielenwinkels aan het strand hebben polijstmachine die je kunt gebruiken. Deze stap is optioneel, afhankelijk van het uiteindelijke uiterlijk dat je probeert te bereiken.

Planning

Kijk goed naar de tegels en bepaal hoe ze het beste kunnen worden gerangschikt om het beste effect te creëren. Er zijn veel verschillende manieren en oriëntaties die de kiezelstenen kunnen worden gerangschikt, afhankelijk van de grootte van de kiezelstenen en de oppervlakte van het terras. Kiezels kunnen ook gebruikt worden als vloermateriaal dat ook zeer duurzaam is.

Bevestiging van de kiezelstenen tegels

Nu moet je de kiezelstenen in de betonnen tegel duwen om een uniek ontwerp te creëren. Zorg ervoor dat alle kiezelstenen in elkaar passen om de ontwerpen te maken. Probeer de randen tussen de kiezelstenen ongeveer even groot te houden. Als je je vergist, kun je de kiezelstenen vrij gemakkelijk verwijderen, maar het kan nodig zijn om meer cement aan te brengen.

Variaties

Er zijn veel verschillende variaties van terrassen met grindtegels. Zeer klein grind kan worden gebruikt om ingewikkelde mozaïekontwerpen te maken. Grotere kiezelstenen kunnen ook gebruikt worden om een veel rustieker uiterlijk te creëren.

Onderhoud

Een van de beste dingen over het gebruik van grindtegels voor je terras is dat ze zeer duurzaam zijn. Omdat dit een natuurlijk materiaal is, zijn ze zeer sterk, wat er ook gebeurt, ze zullen zelden tekenen van slijtage vertonen.

Gerelateerde berichten

design terrasverlichting

Vijf ideeën voor de perfecte terrasverlichting

Als je thuis de ruimte hebt in je achtertuin voor een terras, wil je dat natuurlijk zo goed mogelijk aankleden en er maximaal van kunnen profiteren....

Lees meer

blokhut voor in de tuin

Een blokhut met veranda: optimaal genieten in je zomertuin

Het is een heerlijke tijd, de zomer. Mensen komen naar buiten, kunnen uiteindelijk hun huizen weer verlaten nu de zon weer schijnt. De tuin is dan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden