Tuincentrum westerlaken

Richt je terras mooi in met europallets: inspiratietips!

europallets

Richt je terras mooi in met europallets: inspiratietips!

Geplaatst op

Wij Nederlanders houden ervan als dingen gratis kunnen. Maar wanneer dit niet kan, dan willen we het liefst zo goedkoop mogelijk de zaken regelen. Besparen zit ons in het bloed. En waarom ook niet? Ook bij het inrichten van je terras is het mogelijk om flink te besparen op de kosten voor de tuinmeubels. Een tuinset of ook wel lounge genoemd, loopt al snel aardig in de papieren, de gemiddelde set van tuinmeubelen kost een paar honderd euro. Hoe kan dit goedkoper geregeld worden? Met meubels gemaakt van europallets! In deze blog gaan we je bijpraten over deze voordelig manier van terrasinrichting.

Industriële stijl

Al enige jaren is de industriële stijl mateloos populair. Dit komt door de basic vormen die deze designstijl heeft. Veel starters en studenten houden van de no-nonsens look van industriële meubels. Vaak worden oude fabrieksstoelen of andere meubels uit de industriële context gehaald en geplaatst in een residentieel interieur. Dat zorgt voor een interessante clash waaruit een bijzondere woonsfeer wordt geboren. Veel gebruikte materialen binnen deze interieurstijl zijn: sloop-/ steigerhout, pallets en staal.

Geld besparen

Wanneer je je terras voor je zomertuin wilt inrichten, kom je al snel voor de uitdaging te staan om de inrichting zo voordelig mogelijk te realiseren. Natuurlijk kun je met een groot budget flink uitpakken, maar waarom zou je meer betalen als het ook voor minder kan. Door te werken met europallets kun je geld besparen. Maar hoe zit dit precies? Heel eenvoudig: met meerdere pallets kun je stoelen en banken maken voor in de tuin. Ook een tuintafel is makkelijk te maken. Er zijn tal van bouwtekeningen op internet te vinden waarmee iedereen, die beschikking heeft over een paar schroeven en een boormachine, in een mum van tijd een complete lounge set kan maken. Europallets zijn relatief goedkoop en worden veel gebruikt bij het vervaardigen van industriële meubels.

Berekening

Het is eenvoudig om de  kosten van een lounge set gemaakt van europallets te berekenen:

Voor een totale lounge set (twee banken en een tafel ) heb je 9 pallets nodig.  Nieuwe europallets kosten zo’n 10 euro per stuk. Dat is een bedrag van 90 euro. De kussens om in een bank te doen kosten rond de 75 euro. Dus: 90 + 150 = 240 euro.

Hoe maak je de meubels?

Het is bijna niet te geloven hoe gemakkelijk het is om een lounge set te maken van europallets. We beginnen met de banken: door twee pallets te stapelen creëer je het zitvlak. Vervolgens zet je een pallet op de zijkant (in de breedte) achter de gestapelde pallets. Wanner de meubels tegen een muur staan hoef je ze niet eens vast te schroeven, maar we raden dit wel aan. Plaats de gekochte kussens (gewoon verkrijgbaar bij de bouwmarkt) in de banken. Nu kun je heerlijk zitten. Natuurlijk wil je ook een tafel om je bier of wijn op te zetten. Deze is eenvoudig te realiseren. Om een tafel te maken voor je lounge set, stapel je gewoon drie pallets. Schroef ze op elkaar met een boormachine en creëer zo een solide tafel voor in de tuin.

Een superrelaxte tuin

In een zomertuin kun je heerlijk genieten met vrienden en familie. Een BBQ is een geliefde activiteit in deze periode. Voordelig in een superrelaxte tuin zitten is mogelijk met de meubels gemaakt van europallets.

Ontdek meer

Wil je meer weten over hoe je zelf een grindtegel kunt maken? Of zijn tips voor een goede bestrating iets waar je naar op zoek bent? Op onze site vind je bruikbare informatie en inspirerende voorbeelden.

Gerelateerde berichten

design terrasverlichting

Vijf ideeën voor de perfecte terrasverlichting

Als je thuis de ruimte hebt in je achtertuin voor een terras, wil je dat natuurlijk zo goed mogelijk aankleden en er maximaal van kunnen profiteren....

Lees meer

blokhut voor in de tuin

Een blokhut met veranda: optimaal genieten in je zomertuin

Het is een heerlijke tijd, de zomer. Mensen komen naar buiten, kunnen uiteindelijk hun huizen weer verlaten nu de zon weer schijnt. De tuin is dan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden