Tuincentrum westerlaken

Kunstgras: contra pollenpaniek

kunstgrasmatten

Kunstgras: contra pollenpaniek

Geplaatst op

Iedere hooikoortspatiënt zal het beamen: wanneer de pollen in de lucht zitten is het feest, maar niet heus. Prikkende ogen, tranen, niezen en zelfs benauwdheid zijn symptomen die komen kijken bij hooikoorts. Natuurlijk kun je niet alle bomen in de stad kappen, je zou er wel toe komen…, maar je kunt wel wat doen aan je tuin, namelijk het gras vervangen door kunstgras.

Het gemak van kunstgras

Kunstgras hoef je natuurlijk niet te maaien en ook vraagt het weinig onderhoud. Ook wanneer je hooikoorts hebt, is een grasmat een ideale toevoeging aan je zomertuin. Natuurlijk kun je niet alle pollen elimineren, maar er is wel echt een verschil merkbaar wanneer je in je achtertuin een grasmat gemaaid hebt. Even met een hark wat bladeren eruit vissen en je grasmat is al weer klaar.

Voorzichtig zijn

Een mat van kunstgras bestaat uit kunststof. En in tegenstelling tot een natuurlijke grasmat herstelt deze zich niet. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn met vuur en kleurstoffen. Beide kunnen voorkomen tijdens een BBQ, die je kunt houden omdat het pollenniveau lager is dan bij een normale grasmat. Tijdens een BBQ wordt er natuurlijk vlees gebraden en soms ook gerookt en zeker bier en wijn gedronken. Het is slim om de BBQ en de zitplek zo te lokaliseren dat er geen gevaar is dat zaken op de grasmat vallen.

Schoonmaken en herstellen

We leven niet in een perfecte wereld, waardoor er heus wel eens iets mis kan gaan. Hoe maak je dan een mat van kunstgras schoon of herstel je deze? Een grasmat schoonmaken doe je met eenvoudige middelen, zoals allesreiniger. Dan gaan vlekken vaak eruit. Herstel van een grasmat is mogelijk en relatief eenvoudig. Koop een nieuwe mat en leg deze weer tussen de anderen.

Conclusie

Een mat van kunstgras is makkelijk te onderhouden en zorgt ervoor dat mensen met hooikoorts zich beter voelen, omdat deze mat niet gemaaid hoeft te worden en omdat er geen pollen vanaf komen.

Meer ontdekken?

Lees eens door onze site heen en ontdek de leukste blog met informatie om je tuin een mooie look te geven. Hoe maak je je eigen grindtegel? Wat is een meditatietuin? Op deze vragen en meer krijg je antwoord op onze site.

 

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden