We houden van onze tuin en zeker in tijden dat er buitenshuis niet zoveel te doen is, blijkt het keer op keer een geweldige privé buitenruimte waar we met vrienden en familie van kunnen genieten. Natuurlijk is het wel zo dat je nog veel meer dingen kunt doen in de tuin zodat je ook in de wat minder goede seizoenen qua weer van je tuin kunt genieten. Een van de opties om dit voor elkaar te krijgen is door een tuinhuis in je tuin te plaatsen dat je uiteindelijk kunt gebruiken als tuinkamer om in te relaxen of bijvoorbeeld om er een atelier in te maken. In deze blog willen we graag een aantal tips geven voor de tuinkamer.

Kies voor een goede isolatie 

Wanneer je een volwaardige tuinkamer wilt realiseren in je tuin, dan is het erg belangrijk om te gaan voor goede bouwmaterialen waar je jarenlang mee kunt doen. Wij raden je dus zeker aan om heel stevig hout te kiezen. Je kunt zelfs een tuinhuis van steen maken. Wanneer je dit allemaal gedaan hebt, is het belangrijk om de handel goed te isoleren. Zo voorkom je dat er vocht omhoog trekt of door de wanden naar binnenkomt. Wanneer dit zou gebeuren in je tuinkamer, zullen er allerlei vervelende dingen gebeuren, zoals schimmel in meubels, kussens en dergelijke, je gezondheid gaat er ook van achteruit.

Ga slim om met de beschikbare vierkante meters 

Jij wilt natuurlijk erg graag goed omgaan met de beschikbare vierkante meters in je tuinkamer. Dan is het bijzonder handig om verschillende meubels te kiezen in je tuinkamer die voor meerdere doeleinden te gebruiken zijn. Dit noemen we ook wel multifunctionele meubels. Een aantal voorbeelden daarvan zijn: een slaapbank, een kast / bureau en een kast die je kunt uitklappen als bed. Wanneer je een tv op de kamer wilt, dan wil je niet dat deze op een kast op de grond staat. Natuurlijk om ruimte te besparen. Je kunt dan beter een tv-standaard kopen, dat scheelt behoorlijk wat ruimte. Bij https://vebos.nl/ ga je daar zeker voor slagen.